Креће обнова моста Брчко - Гуња

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто и потпредсједник Владе и министар мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Олег Бутковић потписали су данас Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о реконструкцији моста Брчко - Гуња.

Министри су усагласили да се одмах покрену процедуре за пројектовање и прибављање потребних одобрења како би се омогућио почетак радова до краја 2024. године, као и да упоредо наставе са активностима на изградњи новог моста.

„Сљедећи мост који ће бити реконструисан је Нови Град - Двор, а разговарано је и о унапређењу путног правца Орашје - Жупања. Разговарали смо и о брзој саобраћајници која ће боље повезивати Унско-сански кантон са Републиком Хрватском. Ради се о приједлогу који би постојећу везу Тирана - Подгорица - Сарајево увезао преко Крајине са Хрватском и Словенијом. Овај коридор ћемо заједнички покушати уписати у мрежу европских коридора, а након тога покушати и повући средства из фондова Европске уније“, рекао је министар Форто.

Министар Бутковић истакао је да ће Хрватске цесте хитно кренути у реализацију пројекта реконструкције моста Брчко - Гуња.

Делегације двају министарстава разговарале су и о жељезничкој инфраструктуру, с фокусом на реконструкцију Унске пруге.

„Кренућемо у израду пројекта реконструкције ове некада најмодерније пруге у региону, а онда ће БиХ и РХ заједно тражити финансирање за реконструкцију“, рекао је министар Форто.

Министри су усагласили наредне кораке у циљу успостављања путничке жељезничке линије између Сарајева и Загреба.

Галерије слика

JUL 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Форто одржао састанак са Конзорцијумом Форто одржао састанак са Конзорцијумом
Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа Грађанима омогућена употреба квалификованог дигиталног потписа
Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца Саопштење за јавност поводом упита и навода о ваљаности и законитости издавања електронског потписа од стране овјериоца
Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума Министар Форто поздравио мјере OFAC-a и наложио изјашњење Конзорцијума