Ministar Mitrović u posjeti kompaniji Orao

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas kompaniju Orao a. d. Bijeljina i upoznao se sa kapacitetima i mogućnostima ove kompanije.

Nakon uvodnog sastanka, ministar Mitrović je sa rukovodstvom kompanije obišao proizvodne kapacitete i uvjerio se da ova kompanija ima mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve tržišta.

„Mi smo izvozno orijentirana kompanija i ostvarujemo više od 87% prihoda od inostranih kupaca. Strateško opredjeljenje kompanije Orao a. d. je ostanak na zrakoplovnom tržištu, a razvoj preduzeća vidimo i u civilnom zrakoplovstvu. Stoga smo više puta proširili obim djelatnosti kod Direkcije za civilno zrakoplovstvo“, naglasio je v. d. direktora Mladen Stojanović.

Ministar Mitrović je iskazao svoje zadovoljstvo prezentiranim tehnologijama i postignutim uspjesima te rekao da će Ministarstvo kojim rukovodi u okviru svojih nadležnosti u narednom periodu podržati sve napore na realizaciji zacrtanih projekata ove kompanije.

„Na osnovu jasno definirane strategije uvjeren sam da kompanija Orao ima sve preduvjete da nastavi svoje uspješno djelovanje na polju zrakoplovne industrije. U pitanju je kompanija koja posjeduje neophodne tehnologije i ljudske kapacitete na osnovu kojih može odgovoriti na sve zahtjeve tržišta“, rekao je ministar Mitrović.

Galerije slika

FEBRUAR 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Prioritet približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji Prioritet približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji
Cilj Ministarstva je smanjenje govora mržnje u javnom prostoru Cilj Ministarstva je smanjenje govora mržnje u javnom prostoru
Ministar Forto uputio izraze saučešća povodom potresa u Turskoj Ministar Forto uputio izraze saučešća povodom potresa u Turskoj
Forto: Prioritet Ministarstva bit će usklađivanje zakona sa legislativom EU Forto: Prioritet Ministarstva bit će usklađivanje zakona sa legislativom EU