Ministri Mitrović i Ćorić razgovarali o infrastrukturnim projektima

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem o realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i BiH.

Ministri Mitrović i Ćorić razgovarali su o izgradnji mosta na Savi, autocesti Beograd - Sarajevo, mostu na Savi kod Rače, rješavanju cestovne komunikacije Brod na Drini - Šćepan Polje i izgradnji mosta na Tari. U fokusu razgovora bila je i dionica Koridora Vc, izgradnja brze ceste od Višegrada do Trebinja, autocesta od Banje Luke prema Mrkonjić Gradu do Splita te mreža željezničke infrastrukture.

Ministar Mitrović je rekao da je prioritet povezivanje Beograda i Sarajeva te da izgradnja mosta preko Save kod Gradiške ima izuzetan značaj za BiH jer se njime omogućava povezivanje na mrežu evropskih cestovnih koridora.

„Naš cilj je da unaprijedimo željezničku infrastrukturu, otvorimo most na Savi kod Gradiške i tako poboljšamo propusnu moć i ubrzamo promet robe i putnika, što je intencija svih zemalja u okruženju“, naglasio je Mitrović.

Ministar Ćorić je naglasio važnost podrške svih organa vlasti i dobre koordinacije pa tako i one sa državnim ministarstvom te istakao da će se svi započeti projekti biti realizirani.

Ministri su dosadašnju saradnju ocijenili veoma uspješnom i obećali njeno intenziviranje, a ministar Mitrović je najavio skore razgovore o projektima koji se realiziraju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

 

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije
Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva
Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal
Iskustva regiona treba prenijeti na BiH Iskustva regiona treba prenijeti na BiH