Povećati broj putnika na svim aerodromima u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto održao je danas sastanak sa rukovodstvom svih aerodroma u Bosni i Hercegovini i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

Na sastanku je razgovarano o zahtjevima za smanjenje naknade koja se naplaćuje na osnovu Odluke o visini naknade koju plaća operator zrakoplova po prevezenom putniku i toni prevezenog tereta u odlasku sa aerodroma u Bosni i Hercegovini.

Kako je istakao ministar Forto, cilj je povećati broj putnika jer je, u konačnici, to jedino mjerilo da li aerodromi dobro posluju.

„U regionu imamo trendove da aerodromi jačaju na račun naših, bh. aerodroma. Očekujemo da odluke koje se tiču razvijanja aerodroma donesemo zajedno. Ako ne raste broj putnika, nema razvoja“, naglasio je ministar Forto.

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar rekao je kako je Direkcija spremna za svaku vrstu razgovora koji će doprinijeti unapređenju civilnog zrakoplovstva.

Predstavnici aerodroma u Bosni i Hercegovini su izrazili nadu da će se na narednom sastanku zakazanom za 5. septembar pronaći najbolje rješenje za sve, a u cilju poboljšanja zračnog prometa u BiH.

Galerije slika

FEBRUAR 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Gradimo digitalne ceste ka EU Gradimo digitalne ceste ka EU
Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH Politički prioriteti za otvaranje pregovora sa EU - Zakon o sukobu interesa BiH i Zakon o sudovima BiH
Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU Bosna i Hercegovina spremna za pregovore sa EU
10 miliona za javne servise, 4 za BHRT 10 miliona za javne servise, 4 za BHRT