Povećati broj putnika na svim aerodromima u BiH

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto održao je danas sastanak sa rukovodstvom svih aerodroma u Bosni i Hercegovini i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

Na sastanku je razgovarano o zahtjevima za smanjenje naknade koja se naplaćuje na osnovu Odluke o visini naknade koju plaća operator zrakoplova po prevezenom putniku i toni prevezenog tereta u odlasku sa aerodroma u Bosni i Hercegovini.

Kako je istakao ministar Forto, cilj je povećati broj putnika jer je, u konačnici, to jedino mjerilo da li aerodromi dobro posluju.

„U regionu imamo trendove da aerodromi jačaju na račun naših, bh. aerodroma. Očekujemo da odluke koje se tiču razvijanja aerodroma donesemo zajedno. Ako ne raste broj putnika, nema razvoja“, naglasio je ministar Forto.

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar rekao je kako je Direkcija spremna za svaku vrstu razgovora koji će doprinijeti unapređenju civilnog zrakoplovstva.

Predstavnici aerodroma u Bosni i Hercegovini su izrazili nadu da će se na narednom sastanku zakazanom za 5. septembar pronaći najbolje rješenje za sve, a u cilju poboljšanja zračnog prometa u BiH.

Galerije slika

APRIL 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije Forto: Razvoj plovnog puta Save je od krucijalnog značaja za jačanje ekonomije
Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva Ministar Forto pozdravio aktivnosti Tužilaštva o povjeravanju javnih poslova Ministarstva
Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal Digitalizacija poštanskog sektora kroz zajednički web-portal
Iskustva regiona treba prenijeti na BiH Iskustva regiona treba prenijeti na BiH