Teme iz područja prometa važne za međudržavne odnose BiH i Hrvatske

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto primio je ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića s kojim je razgovarao o nizu međudržavnih tema iz područja prometa.

Razgovarano je o unapređenju ukupnih međudržavnih odnosa, s posebnim osvrtom na izgradnju mostova Gradiška i Brčko-Gunja, prometu na mostu Svilaj, potrebi definiranja trase Jadransko-jonske autoceste, radovima na Koridoru Vc, provođenju međudržavnih sporazuma iz područja prometa, potrebi razvoja željezničkog prometa, kao i o mjerama za unapređenje robnog prometa preko graničnih prijelaza. U pripremi je potpisivanje međudržavnih sporazuma o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja te dodatak sporazuma o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici.

O navedenim i drugim temama iz područja prometa razgovarat će se prilikom skorog susreta ministra Forte s ministrom mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, a ta pitanja trebala bi se naći i na dnevnom redu najavljene zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.

JUNI 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica Direktna linija Sarajevo - Prag i brza cesta Bihać - Sarajevo - Podgorica
Jačanje saradnje BiH i Italije Jačanje saradnje BiH i Italije
Podrška Njemačke evropskom putu BiH Podrška Njemačke evropskom putu BiH
Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH Zamjenik Janjić otvorio radionicu o reformi poštanskog sektora BiH