10 милиона за јавне сервисе, 4 за БХРТ

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Савјет министара Босне и Херцеговине је, на приједлог министра комуникација и транспорта Едина Форте, усвојио одлуку којом су обезбијеђена четири милиона КМ за Јавни радиотелевизијски сервис Босне и Херцеговине за студијске и продукционе капацитете за производњу сигнала у HD резолуцији те по три милиона КМ владама ентитета за потицај развоја сектора електронских медија.

Додатно, средства дозначена БХРТ-у су намијењена и за отплату права преноса Европског првенства у фудбалу 2024. године и Љетних олимпијских игара 2024. године.

„Ово је први корак. Други мора бити хитно именовање управљачких структура ФТВ-а у Парламенту Федерације БиХ како бисмо на фер начин уредили начин прикупљања РТВ таксе унутар Федерације БиХ. Трећи корак је доношење новог закона који ће трајно уредити стабилност јавних сервиса и од којег ће сва три сервиса имати јачу подршку него данас“, поручио је државни министар комуникација и транспорта Един Форто.

Захвалио се члановима Савјета министара БиХ на подршци за усвајање ове одлуке, а запосленицима БХРТ-а и ФТВ-а на разумијевању и стрпљењу.

Овом одлуком настоји се обезбиједити финансијска стабилност јавних сервиса, што је један од 14 приоритета ЕУ за приступање преговорима, омогућити одрживост и функционалност Јавног РТВ сервиса Босне и Херцеговине и створити претпоставке за подршку и унапређење сектора телекомуникација и електронских медија у БиХ.

MAJ 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи Комесар Бретон потписао Споразум о приступању БиХ Дигиталној Европи
Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ Форто: Беспапирно пословање је први корак ка дигиталној трансформацији БиХ
Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији Након 16 година биће признате бх. возачке дозволе у Италији
Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије Форто: Развој пловног пута Саве је од круцијалног значаја за јачање економије