Kreće obnova mosta Brčko - Gunja

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković potpisali su danas Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko - Gunja.

Ministri su usuglasili da se odmah pokrenu procedure za projektiranje i pribavljanje potrebnih odobrenja kako bi se omogućio početak radova do kraja 2024. godine, kao i da usporedo nastave s aktivnostima na izgradnji novog mosta.

„Sljedeći most koji će biti rekonstruiran je Novi Grad - Dvor, a razgovarano je i o unapređenju putnog pravca Orašje - Županja. Razgovarali smo i o brzoj cesti koja će bolje povezivati Unsko-sanski kanton s Republikom Hrvatskom. Radi se o prijedlogu koji bi postojeću vezu Tirana - Podgorica - Sarajevo uvezao preko Krajine s Hrvatskom i Slovenijom. Ovaj koridor ćemo zajednički pokušati upisati u mrežu europskih koridora, a nakon toga pokušati i povući sredstva iz fondova Europske unije“, rekao je ministar Forto.

Ministar Butković istaknuo je da će Hrvatske ceste žurno krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije mosta Brčko - Gunja.

Izaslanstva dvaju ministarstava razgovarala su i o željezničkoj infrastrukturu, s fokusom na rekonstrukciju Unske pruge.

„Krenut ćemo u izradu projekta rekonstrukcije ove nekada najmodernije pruge u regiji, a onda će BiH i RH zajedno tražiti financiranje za rekonstrukciju“, rekao je ministar Forto.

Ministri su usuglasili naredne korake u cilju uspostave putničke željezničke linije između Sarajeva i Zagreba.

Galerije slika

LIPANJ 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH Ministar Forto inzistira na olakšicama za profesionalne vozače iz BiH
Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti Forto: Javni prijevoz je ključ zelene mobilnosti
Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama Sudjelovanje civilnog društva u infrastrukturnim projektima i prometnim politikama
Do kraja srpnja tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare Do kraja srpnja tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare