Креће обнова моста Брчко - Гуња

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Един Форто и потпредсједник Владе и министар мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске Олег Бутковић потписали су данас Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о реконструкцији моста Брчко - Гуња.

Министри су усагласили да се одмах покрену процедуре за пројектовање и прибављање потребних одобрења како би се омогућио почетак радова до краја 2024. године, као и да упоредо наставе са активностима на изградњи новог моста.

„Сљедећи мост који ће бити реконструисан је Нови Град - Двор, а разговарано је и о унапређењу путног правца Орашје - Жупања. Разговарали смо и о брзој саобраћајници која ће боље повезивати Унско-сански кантон са Републиком Хрватском. Ради се о приједлогу који би постојећу везу Тирана - Подгорица - Сарајево увезао преко Крајине са Хрватском и Словенијом. Овај коридор ћемо заједнички покушати уписати у мрежу европских коридора, а након тога покушати и повући средства из фондова Европске уније“, рекао је министар Форто.

Министар Бутковић истакао је да ће Хрватске цесте хитно кренути у реализацију пројекта реконструкције моста Брчко - Гуња.

Делегације двају министарстава разговарале су и о жељезничкој инфраструктуру, с фокусом на реконструкцију Унске пруге.

„Кренућемо у израду пројекта реконструкције ове некада најмодерније пруге у региону, а онда ће БиХ и РХ заједно тражити финансирање за реконструкцију“, рекао је министар Форто.

Министри су усагласили наредне кораке у циљу успостављања путничке жељезничке линије између Сарајева и Загреба.

Галерије слика

FEBRUAR 2024
Пон Уто Сри Чет Пет Суб Нед
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Вијести

 

Посљедње вијести

Градимо дигиталне путеве ка ЕУ Градимо дигиталне путеве ка ЕУ
Политички приоритети за отварање преговора са ЕУ - Закон о сукобу интереса БиХ и Закон о судовима БиХ Политички приоритети за отварање преговора са ЕУ - Закон о сукобу интереса БиХ и Закон о судовима БиХ
Босна и Херцеговина спремна за преговоре са ЕУ Босна и Херцеговина спремна за преговоре са ЕУ
10 милиона за јавне сервисе, 4 за БХРТ 10 милиона за јавне сервисе, 4 за БХРТ