Ministar Mitrović otvorio Treći socijalni forum o pitanjima u cestovnom prometu

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović otvorio je u Sarajevu 3. socijalni forum „Rješavanje socijalnih pitanja u cestovnom prometu“ koji organizira Stalno tajništvo Prometne zajednice.

Ministar Mitrović je naglasio svoje zadovoljstvo što je Forum organiziran upravo u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će to biti slučaj i s nizom drugih aktivnosti i događaja koje Ministarstvo provodi u suradnji s Prometnom zajednicom. Dodao je kako je dijalog o socijalnim pitanjima u prometu od ključnog značaja za neometano obavljanje prometnih operacija, a zdrav prometni sektor pokretač gospodarstva svake zemlje.

„Opći cilj koji smo postavili pred sebe je imati zadovoljne putnike, vozače i radnike u prometnom sektoru. U tom smislu je usklađivanje socijalnih odredbi koje su na snazi u zemljama zapadnog Balkana s onima na snazi u Europskoj uniji naš prioritet“, naglasio je ministar Mitrović.

Direktor Stalnog tajništva Prometne zajednice Matej Zakonjšek je istaknuo nužnost poboljšanja radnih uvjeta u cjelokupnom prometnom sektoru.

„U cestovnom prometu moramo se fokusirati na tri komplementarna cilja: osiguranje adekvatne socijalne zaštite radnicima, garantiranje fer konkurencije među prijevoznicima i poboljšanje sigurnosti na cestama. Postizanje ovih ciljeva privući će mlade muškarce i žene da se bave ovom profesijom, što je izuzetno značajno s obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage koji sektor cestovnog prometa trpi“, istaknuo je direktor Zakonjšek.

Forum je okupio predstavnike regionalnih partnera zemalja zapadnog Balkana, članica Europske unije i međunarodnih organizacija, a na njemu se očekuje razmjena iskustava i dobrih praksi te pronalazak najboljeg načina za provedbu socijalnih propisa u zakonodavstva zemalja zapadnog Balkana u oblasti cestovnog prometa.

KOLOVOZ 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

SEKTORI

KATEGORIJE

Vijesti

 

Posljednje vijesti

Ministar Mitrović obišao pripremne radove na izgradnji dionice autoceste Bijeljina – Rača Ministar Mitrović obišao pripremne radove na izgradnji dionice autoceste Bijeljina – Rača
Ozvaničen završetak izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške Ozvaničen završetak izgradnje mosta na rijeci Savi kod Gradiške
Ministar Mitrović imenovao Komisiju za provođenje istrage uzroka zrakoplovne nesreće kod Nišića Ministar Mitrović imenovao Komisiju za provođenje istrage uzroka zrakoplovne nesreće kod Nišića
Odluku o trasi kroz Brčko distrikt treba donijeti struka Odluku o trasi kroz Brčko distrikt treba donijeti struka